Lopende projecten | Cogem NL

COGEM is momenteel met de onderstaande projecten bezig. Bij elk project wordt de verwachte datum van afronding of de deadline van de adviesvraag aangegeven.

VERWACHT 23.05.2018
Advies hernieuwing van de vergunning voor import en verwerking van gg-katoen LLCotton25

De COGEM is gevraagd om te adviseren over een hernieuwing van een aanvraag voor import en verwerking van genetisch gemodificeerd (gg-) katoen LLCotton25. Deze gg-katoenlijn brengt het bar gen tot expressie, waardoor de plant tolerant is voor glufosinaat-ammonium bevattende herbiciden.

VERWACHT 30.05.2018
Pathogeniteitsclassificatie Sandfly virussen en inschaling werkzaamheden

De COGEM is gevraagd te adviseren over de pathogeniteitsklasse van de Sandfly virussen Toscana virus (TOSV) en Sandfly fever Sicilian virus (SFSV). Ook is de COGEM gevraagd te adviseren over werkzaamheden met genetisch gemodificeerd TOSV en SFSV.

VERWACHT 12.06.2018
Advies klinische studie naar de veiligheid en werkzaamheid van genetisch gemodificeerde T-cellen in patiƫnten met agressieve B-cel maligniteiten

De COGEM is gevraagd te adviseren over een klinische studie naar de behandeling van B-cel maligniteiten met behulp van genetisch gemodificeerde (gg-)T-cellen. De gg-T-cellen zijn vervaardigd met een vector afgeleid van het Human immunodeficiency virus 1 (HIV-1) en brengen een chimere antigeen receptor (CAR) tot expressie.

VERWACHT 24.06.2018
Advies kinische studie naar de veiligheid en werkzaamheid van een gg-AAV vector ter behandeling van patiƫnten met ernstige tot matig ernstige hemofilie B

De COGEM is gevraagd te adviseren over een vergunningaanvraag voor een klinische studie bij patiënten met ernstige tot matig ernstige hemofilie B. Bij deze studie wordt een replicatie-deficiënte genetisch gemodificeerde adeno-associated virale vector gebruikt (gg-AAV) die stollingsfactor IX tot expressie brengt. De COGEM heeft eerder over een vergelijkbare studie geadviseerd waarbij eenzelfde virale vector werd gebruikt (CGM/150617-01). Bij de voorliggende studie is de werking van stollingsfactor IX door middel van een aminozuurwijziging geoptimaliseerd.